Oct 30, 2009

Jawapan Kepada Stalker Kita Yang Looser

salam semua

its been a week huh?

never been this busy since i've got tweeter and facebook haha. aku cam tersedut dalam dunia tuh. bak kata acap: "suck it dry man...suck it like you want it"



baiklah.


tujuan post kali ini untuk menghembus segala nafas emo aku yang semestinya tweeter dan facebook tak mampu sedut. berpatah balik juga ke blog, 'the reliable sucker'. sucker ini bukan wtf sucker tuh, tapi sucker dalam bahase melayu, penyedut.

fokus.


ok. sepanjang aku mengonlinekan ym, hurm....sekali seminggu lah average dia, mesti ada budak itu. bukan budak, budak-budak. ramai. ramai dalam kiraan 5,6 orang juga. ada perempuan, dua kot. yang selalu tanya. yang selalu minta kena kutuk oleh aku. bak kata mereka, posers, stalkers dan pape lagi gelaran.


"abang key!" "keyrana" "hoi budak parkour" "ko dak 3run malaysia kan?" begitulah serba serbi ayat permulaan mereka yang menyedut aku ke arah ke-annoying-an. yeah, suck it dry. aku rasa sikit2 korang dah tahu aku nak cerita apa nih. yang masih blur boleh terus membaca jika mahu, jika tidak....get a life.

tujuan aku menulis ini bukan untuk bajet bagus atau mencari dosa atau apa2. aku cuma ingin meluahkan perasaan geram aku yang semakin hari semakin memutihkan rambut aku.


mereka2 yang telah aku mention itu, ada yang suka bertanya, ada yang hanya untuk menkhabarkan perasaan keterujaan mereka kat aku(dan ahli2 3run Malaysia yang lain) ada juga hanya mempromotekan diri untuk join latihan tetapi tidak datang. posers.


baiklah. mula menjawab soalan.


ko parkour sejak bila r? : tak pasti, around 2006 kot.

korang sume satu sekolah ke? : tak. different schools, same interest.

ko kenal yang mana dulu? : (ni banyak sikit kene tulis) mule2 aku berguru dengan qayyim (ceh, berguru baii) tak sampai satu hari aku dah memulakan pengembaraan lompat sorang2. pastu aku jumpe Amir tengah lompat sambil gelak2 politik. aku pun fuyo2 politik. pastu aku jumpe amar, kurus keding rambut sikit lagi nak jadi afro. tu adik dia. pastu selang baper bulan amar bawak acap, ali dan siddiq. dulu aku ingat siddiq poser sebab dia gemok. pastu selang2 masa lagi jumpe abudi, si budak emo. ah lupe, icad, rakan seperguruan aku.

korang power r... : i know


ko yang mana satu? : cane ko leh kenal aku? (kalau soalan macam ni aku jawab dengan soalan)

korang selalu train kat mane? : kat ttc. kat 15. kat putrajaya. kat kl. kat petaling jaya. kat subang. kat taman paramount. kat titiwangsa. kat pudu. semua tempat kitorang selalu berlatih. ko?

aku xde tempat nak train r... : (poser)

aku dah boleh buat frontflip! : sejak bile aku jadi diari?


asal 3run? : looser! 3run pun tak tahu. hahahahaha. 3run is pronounce as freerun. tapi, kitorang selalu gak sebut three run. anyway 3run adalah kumpulan freerunning yang gerek dekat uk. kitorang di malaysia adalah salah satu.....cawangan mereka. ya, cawangan.

asal korang sombong r? : ko budak mana? (ayat otai)

aku ada team parkour gak. jom fight : team bola sepak ko nama Team Parkour ke?

sape yang paling power antara korang? : hari tu aku yang paling power. pastu tibe2 kelmarin amir pulak. minggu lepas abudi power giler. paling power semalam amar r. hari ni acap ngn icad power gak. siddiq...paling power...hensem...dah ade 6pax....terbaik!

ape citer korang sekarang? : hurm....abudi bail gainer twist semalam...ko tau tak maksud perkataan bail?

korang leh wat skill ape? aku backflip je boleh...: kitorang SEMUA leh buat double backflip.

korang pernah masuk tv ke?yg mane satu ek : haah. sikit tahun lagi kitorang jadi selebriti. amir masuk iklan macam2. amar ngn abudi pun sama. acap pernah lalu kat belakang amar time iklan KFC. siddiq selalu lepak dengan pengarah. aku ada video views lebih 100, 000. icad selalu masuk surat khabar. so basically kitorang sume star.

cane nak buat itu ?cane nak buat ini r? : ko ingat aku ni tengah breastfeeding ko ke? kalau nak jadi traceur sejati, train, train n train. kitorang taleh buat ko power, ko sendiri.

ape video baru korang? : tak reti nak subscribe?





so basically all i want to say is STOP ASKING QUESTIONS! sekali aku cakap, aku bukan sombong berlagak. tetapi bila dah ditanya soalan sama berkali-kali kali kali kali...it makes you wanna... fucking punch him. lagi2 kalau si botak noob beg besar kamera mahal je lebih yang gile kuasa tuh. imma kick him on the nuts!


calu